Succee-juontaja™ Kaisan vinkit valmistautumiseen

Livetapahtumissa on vain yksi mahdollisuus onnistua, koska uusintaottoja ei voida tehdä oikean yleisön edessä. Tästä syystä valmistautuminen onkin kaiken A & O. Minulla, eli Succee-juontaja™ Kaisalla, on takana yli tuhat juontopäivää. Nämä valmistautumisvinkit on siis todellakin testattu toimiviksi, ja sopivat erityisesti yritysjuhlien juontamiseen:

Kunnon taustatyö

Usein ennen yritysjuhlaa tapaan vastuuhenkilön taikka tiimin, joka on vastuussa juhlan järjestelyistä. Tässä tapaamisessa käymme läpi illan tavoitetta, aikataulua, illan roolitusta, dress codea, esiintyjiä sekä isoja kokonaisuuksia. Tapaamisessa käymme myöskin läpi pieniä yksityiskohtia, kuten puhujien titteleitä, illan muita aktiviteettejä ja käytännön järjestelyitä. Mitä enemmän tiedän illan kulusta, vieraista ja toiveista, sitä paremmin pystyn valmistautumaan itse juhlapäivään.

Jos juhlaan osallistuu arvovaltaisia vieraita, tulee myöskin selvittää miten heidät illan aikana mahdollisesti huomioidaan juonnoissa, miten heitä puhutellaan, miten heidät on plaseerattu, ja myöskin turvallisuusnäkökulma tulee muistaa.

Odotukset juontajalle

Tapaamisessa on myöskin tärkeää selvittää, mitä asiakas odottaa juontajalta. Minkälaisena juontajana he toivovat henkilön tapahtumassa olevan? Onko juontaja taustalla kuljettaen illan soljuvasti eteenpäin hieman kuin ”sivuhahmona” vai haluavatko tilaajat, että juontaja ottaa suuremman roolin ohjelman sisällöstä ja tapahtuman kasvona? Jotta kysyntä ja tarjonta kohtaa, kannattaa sopia yhteiset mielikuvat illan tunnelmaan ja juontajan rooliin liittyen.

Mitä ylle?

Pukeutuminen on aina viesti. Ja vielä kun ollaan lavalla, parrasvaloissa ja parhaimmillaan satojen katseparien kohteena, on tärkeää panostaa ulkonäköön. Juontajan huoliteltu pukeutuminen, kampaus ja meikki kunnioittavat asiakkaan tärkeää iltaa. Itse pukeudun ennemmin hieman yli kuin alle.

Succee-vinkki: Ota huomioon yrityksen ja brändin värimaailma! Asua valitessani pidän itse aina mielessäni firman värit – Vaikka vaatekaapissani onkin kiitettävä valikoima iltapukuja, niin ihan kaikkia värejä ei sieltäkään löydy. Tällöin luotan aina varmaan mustaan taikka tummansiniseen. Mutta tässäkin yksityiskohdassa kannattaa tehdä ”kotiläksynsä”. Väri mitä aina kannattaa välttää, on yrityksen lähimmän kilpailijafirman väritys. Esimerkiksi K-ryhmän tapahtumaan ei kannata mennä S-ryhmän vihreässä tai vastaavanlaisesti S-ryhmän kekkereihin ei sovi laittaa ylleen plussapallon oranssia.

Itselleni on myös tärkeää, että ylläni on mukavat vaatteet. Mukavan työjuhlavaatteen kriteerejä ovat mm:

  • Ne ovat miellyttävät yllä. Ei tarvitse murehtia, näkyykö mekosta läpi voimakkaan lavavalaistuksen takia. Ne eivät hierrä, kierrä tai purista vaan voin rauhassa keskittyä juontamiseen.
  • Jalassa on sellaiset korkkarit, mitkä on sisäänajettu ja pystyn ottamaan juoksuaskelia niiden kanssa sekä kulkemaan lavalle turvallisesti. Päivät on yleensä pitkät, joten kenkien kanssa tulee pystyä kävelemään koko pitkä päivä.
  • Yksinkertaisesti sanottuna vaatteiden tulee olla sellaiset, joissa tunnen itseni upeaksi ja joissa olen itsevarma.

Juontotekstien suunnittelu & hionta

Valmistautumisen tärkein kohta on ehdottomasti juontojen suunnitteleminen. Vanha sanonta ”You never get a second change to make a first impression” pitää paikkansa myös juontojen suhteen. Juhlan juontojen tulee heti ensisanoista lähtien tehdä vaikutus yleisöön, nostaa tunnelma toivotulle tasolle ja tehdä tapahtumasta Tapahtuma. Kun olen suunnitellut puheeni ja eleeni huolella etukäteen, illasta tulee varmasti suuri succee!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *