Käyttöohjeet

Pomppulinnan kokoaminen on helppoa!

Pomppulinna on vahvaa laatua ja kovaan käyttöön tarkoitettu. Pomppulinnan kokoaminen ja purkaminen on erittäin helppoa ja tässä onkin muutama hyvä vinkki.

Pomppulinna on helpoin kuljettaa peräkärryllä, pakettiautolla tai se mahtuu myös farmariauton kyytiin. Pomppulinnaa noutaessa kannattaa ottaa apumies mukaan, sillä pomppis painaa jonkin verran. Paketti on myös aika suuri ja siitä on yksin hankala saada hyvää otetta.

Pomppiksen mukana tulevat nokkakärryt, joten juhlapaikalla sinun on helppo siirtää paketti vaikka hieman kauemmaskin parkkipaikalta. Pomppiksen ympärillä on kaksi liinaa, jotta se pysyy hyvin kasassa. Mukana tulee myöskin puhallin, jatkojohto sekä kevyt peite.

Pomppulinnaa voi käyttää sekä ulkona, että sisätiloissa. Koska pomppulinnaa on voitu viimeksi käyttää ulkojuhlissa, kannattaa ennen ensimmäisiä lapsivieraita pomppulinna pyyhkiä kostealla rätillä, etteivät juhlavaatteet likaannu. Pomppulinnassa ei saa pomppia kengät jalassa, mutta maasta on voinut tulla likaa pakkaamisen yhteydessä.

Ohjeet kokoomista varten

 • Levitä mukana tullut kevyt peite maahan kohtaan, johon haluat pomppulinnan sijoittaa. Tätä ei tarvitse tehdä sisätiloissa.
 • Avaa liinat pomppulinnan ympäriltä ja rullaa pomppulinna auki. Tasainen paksu pohja maata vasten ja kevyempi katto ylöspäin.
 • Kun pomppulinna on levitetty, pomppulinnan takapuolella on kaksi ”tuubia”. Takaa katsottuna oikean puoleinen tuubi sidotaan puhaltimen suun ympärille kiinni olevilla nauhoilla, siten että tuubi on tiiviisti puhaltimen suun ympärillä. Vasemmalla oleva tuubi sidotaan kiinni siten, että ilmaa pääsee hieman poistumaan sitä kautta, eli ei saa laittaa tuubia kaksin kerroin tai sitoa liian tiukkaan kiinni.
 • Jos puhaltimen johto ei ylety lähimpään pistorasiaan, käytä jatkojohtoa. Laita pistoke kiinni ja puhallin alkaa puhaltaa ilmaa pomppulinnaan.
 • Pomppulinnan täyttyminen kestää noin 2-3 minuuttia ja on heti valmis vastaanottamaan iloiset pomppijat!

Muuta huomioitavaa

 • Sadesään sattuessa pieni tihkusade ei haittaa menoa, mutta isomman sateen sattuessa puhaltimen tulee pysyä kuivana. Puhaltimen päälle voi laittaa esim. vanerilevyn tai vastaavan. Sähkölaitteen ei ole koskaan hyvä kastua.
 • Pomppulinnaa voi käyttää tunteja yhteen soittoon.

Pomppulinnan purkaminen

 • Siivoa pomppulinna mahdollisimman siistiin kuntoon. Jos pomppulinnassa on likaa taikka tahroja, pyyhi pomppulinna kostealla ja ANNA KUIVUA! Älä koskaan paketoi märkää pomppulinnaa!
 • Kun irrotat puhaltimen pistorasiasta, pomppulinna tyhjenee itsestään. Avaa pomppiksen takana olevat tuubit. Ilman poistuminen kestää muutamia minuutteja.
 • Painele kaikki ilma ulos pomppulinnasta. Taita pomppulinna vähintään kolmeen osaan, jonka jälkeen rullaa pomppulinna kasaan tiiviiksi paketiksi. Pomppulinna tulee palauttaa saman kokoisena pakettina kuin mitä sen saitkin.
 • Laita pomppulinnan ympärille kaksi liinaa, jotta pomppulinna pysyy hyvin kasassa kuljetuksen ajan. Muista ottaa juhlapaikalta mukaasi myös puhallin, jatkojohto sekä kevyt peite.

 

 

Tiedustele pomppulinnaa